Gratin de pommes de terre aux légumes
en attente de traduction française
Ingrédients
- 5 kg wortelen, in brunoise
- 5 kg knolselder, in brunoise
- 7 kg courgettes, in brunoise
- 3 kg pastinaak, in brunoise
- 5 kg ui, in brunoise
- 0,05 kg sambal oelek
- peper - naar smaak
- zout - naar smaak
- 0,25 kg Alpro Bakken en Braden
- 20 kg geschilde aardappelen (frietmaat)
- 12,5 l Alpro plantaardig alternatief voor room
- 100 st eieren
- 0,1 kg lookpasta
Méthode
- Bak de wortelen, de knolselder, de courgettes, de pastinaak en de ui kort aan in wat Alpro Bakken en Braden.
- Kruid de groenten met peper en zout en voeg de sambal oelek toe.
- Snijd de frietaardappelen met een keukenrobot in kleine schijfjes.
- Meng de plantaardige room met de eieren, de look en kruid af met peper en zout.
- Vet de gastronomen in met Alpro Bakken en Braden.
- Leg een laagje aardappelen en hierop de helft van de groenten. Herhaal. Eindig met de rest van de aardappelen.
- Giet het roommengsel over de groenten en aardappelen. De aardappelen mogen net niet onderstaan, zo bakt de bovenste laag krokant.
- Bak de ovenschotel ca 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.