Evi De Cock GUST (Gent)

Enkele chefs aan het woord

P3030076

Hoe zie je veggie in jouw keuken? 

Veggie gerechten staan al van in het begin op de kaart van Gust maar dat is doorheen de tijd nog verder geëvolueerd. Vroeger was de keuze vrij beperkt, nu is ons veggie aanbod veel groter. 

Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat Gent toch wel de veggiestad bij uitstek is en daar dus veel vraag naar is, anderzijds ook vanuit eigen overwegingen. Wij proberen veel bewuster om te gaan met de voeding die we gebruiken en letten op duurzaamheid en ecologische aspecten. Veggie komt bij ons grotendeels wel vanuit het milieu aspect. We geloven erin dat minder vlees heilzaam is voor de toekomst van de planeet en vinden het daarom steeds moeilijker vlees op de kaart te zetten. Ondertussen zijn we zelfs al een stukje naar vegan geëvolueerd en hebben we ook daar een aantal gerechtjes voor ontwikkeld. 

 Anderzijds, ikzelf ben geen vegetariër en ik sta ook wel nog open voor vleesconsumptie, maar in mindere mate. Dat weerspiegelt zich in de kaart. Ongeveer 70% zal veggie zijn en 30% vlees/vis. We vinden het leuk om onze klanten daarin uit te dagen bewuster te eten en aan te tonen dat veggie heel lekker is. 

  

Hoe pas je dit toe op de kaart? 

Wij zijn intussen enorm bekend voor onze ‘allergenenkaart’ en hebben bijvoorbeeld veel gluten- en lactosevrije gerechten. Alle allergenen staan duidelijk aangegeven, alsook wat veggie of vegan is. Het zullen ook vooral deze gerechten zijn die wij promoten in onze online communicatie en amper vleesgerechten. Het is niet onze bedoeling ons te profileren als ‘veggie’ restaurant omdat ik niet zo houd van stempels. 

"Ik vind het veel belangrijker om bewust te eten, ongeacht of dat vlees of veggie is. Veel vleeseters hebben ook vaak het idee dat een veggiegerecht niet ‘compleet’ is. Door die stempel niet te hard door te drukken, proberen we echte vleeseters toch te overhalen veggie te eten. "

Annonciadenstraat 4

9000 Gent

0484 96 36 26

www.gustgent.be


Ontbijt - Lunch - Catering

GUST VERZORGT NU OOK JOUW BEDRIJFSCATERING - - HEALTHY BREAKFAST AND SAUCY LUNCHES DELIVERED AT YOUR COMPANY

Surf naar www.deboterhamdoos.be voor meer info

Blijf op de hoogte