Falafel surprise

Pietercil Falafelsurprise
  •  4 personenp
  •  Hoofdgerecht, Zomer, Herfst, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij
  •  4 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Zomer, Herfst, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 gr rode kidneybonen - HAK
  • 120 gr Houmous basilicum of Houmous curry - Gran'Tapas
  • 100 gegrilde aubergines - Gran'Tapas
  • 100 gr artisjokharten - Gran'Tapas
  • Falafel mix - Al'Fez
  • verse koriander en munt
  • 200 gr Pearl Couscous - Al'Fez
  • 200 gr Quinoa - Artisan
  • 10 gr Gamsa Medina (Verstegen)
  • 1 l groentebouillon
  • 40 gr kikkererwten - HAK

Methode

  1. Spoel de quinoa grondig en meng met de couscous en de Gamsa Medina.
  2. Giet de kokende bouillon bij de quinoa/cousous en laat 10 minuten onder deksel doorkoken. Giet af.
  3. Meng de bonen en de kikkererwten met gehakte koriander en munt onder de granen.
  4. Warm de aubergine en artisjok kort in een op 180° voorverwarmde oven.
  5. Bereid de falafel volgens de verpakking en bak krokant in de oven of frituurpan.
  6. Schep de granen in een bowl of bord en schik de aubergine, artisjok en houmous erbij.
  7. Serveer met de falafel.
Fotografie
Bart Van Leuven
Foodstyling
Stefaan Daeninck

Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte