Frisse quinoasalade met artisjok en tomaat

Pietercil 3287
  •  4 personenp
  •  Hoofdgerecht, Zomer, Lente, Herfst, Vegetarisch, Veganistisch, Salade, Lactosevrij
  •  4 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Zomer, Lente, Herfst, Vegetarisch, Veganistisch, Salade, Lactosevrij

Ingrediënten

  • 120 gr tomatentapenade - Gran'Tapas
  • 20 gr artisjokharten - Gran'Tapas
  • 100 gr gemarineerde kerstomaatjes - Gran'Tapas
  • verse peterselie
  • 400 gr quinoa - Artisan
  • 1 l groentebouillon
  • 40 gr rode kidneybonen - HAK
  • 60 gr kikkererwten - HAK

Methode

  1. Spoel de quinoa.
  2. Giet de kokende bouillon bij de quinoa en kook 10 minuten door onder deksel.
  3. Giet af en roer los met een vork.
  4. Meng de bonen en kikkererwten en wat peterselie onder de quinoa.
  5. Warm de artisjokken kort in een tot 180° voorverwarmde oven.
  6. Schep de quinoa in een bowl en schik de overige ingrediënten erbij.
  7. Serveer met extra tapenade.
Fotografie
Bart Van Leuven
Foodstyling
Stefaan Daeninck

Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte