Frisse rijstnoedelsalade met Thaï-spiced gehakt
Deze salade kan ook perfect als meeneemgerecht.
Ingrediënten
- 250 g rijstvermicelli
- 750 g Greenway gehakt rauw
- World grill ginger lemon & chili pure - Verstegen
- 100 g rode ui
- 400 g ijsbergsla
- 250 g bleekselderij
- 500 g sperziebonen (gestoomd)
- Voor de dressing:
- 60 ml limoensap
- 15 ml Kikkoman sojasaus (met hierin 1/2 vel gesnipperde nori geweekt)
- 10 g kristalsuiker
- 10 g knoflook
- 20 ml sushi-azijn
- 40 ml water
- chilivlokken (naar smaak)
- om te serveren:verse koriander - grofgehakte pinda - kerstomaat - limoen (in partjes)
Methode
- Maak de dressing: rasp of plet de knoflook, meng alle ingrediënten en klop stevig door tot de suiker is opgelost. Proef en pas zout/zuur of chili aan naar smaak.
- Snipper de ijsbergsla, snij de rode ui in flinterdunne halve maantjes. Snijd de bleekselderij in fijne julienne.
- Bak het gehakt rul in enkele minuten op hoog vuur met de World grill ginger lemon & chili pure. Laat licht karamelliseren.
- Laat de rijstnoedels wellen in heet water, volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel met koud water, laat uitlekken en ga er grof even door met het mes, om makkelijker te mengen met de andere componenten van de salade.
- Meng de rijstnoedels met de groenten en de dressing in een diep bord of bowl.
- Serveer het gehakt gemengd onder de salade of er bovenop gedresseerd.
- Werk naar wens af met korianderblaadjes, gehakte pinda’s, enkele gehalveerde kerstomaatjes, een partje limoen.
TIP voor het snipperen: rooster het vel Nori en verkruimel daarna direct met je hand.
Of rol het vel in sigaarvorm en snijd in reepjes met een schaar.