Convenience in take-out

Plantaardige afhaal- of thuisbezorgmaaltijden aanbieden? Het kan gemakkelijk met een combi-oven.

Cpv Website Header Artikel 3

Het afhalen en bezorgen van maaltijden heeft door de coronacrisis een duwtje in de rug gekregen. De combisteamer, ook wel combi-oven genoemd, kan hierbij makkelijk ingezet worden. Zijn vele toepassingsmogelijkheden en nauwkeurige instellingen, maken van de combi-steamer de ideale partner voor een waaier aan kwalitatief hoogstaande, vegetarische gerechten.

Een combi-oven maakt gebruik van stoom en hete lucht of een combinatie van de twee. Aanwezig in bijna iedere professionele keuken, kan dit apparaat de meest uiteenlopende producten tegelijkertijd bereiden, zonder smaak of geur-overdracht. Ook de textuur van de producten wordt bewaard en van vochtverlies is geen sprake: temperatuur, luchtcirculatie en vochtigheidsgraad zijn nauwkeurig in te stellen. Uw gerechten behouden vitamines, mineralen, smaak en kleur, wat zeker voor plantaardige menu’s extreem belangrijk is.

Door verschillende gaarmethoden te combineren, bereidt de combisteamer in no-time de meest uitlopende gerechten. Deze snelle bereidingstijd komt zeker bij afhaal- of bezorgmaaltijden goed van pas. Maar het meeste voordeel haalt u uit sous-vide bereidingen. U bereidt uw gerechten wanneer u dat past en portioneert ze. De vacuümverpakking gaat in de blastchiller en komt er pas terug uit als de bestelling van de klant binnenkomt.

Minder voedselverspilling bij het koken (geen overschotten) en regenereren (u warmt enkel op wat nodig is) en weer snel terug opwarmen, zijn voor de restaurateur enorm belangrijk. Het staat hem toe een uitgebreid gamma aan gerechten voor te stellen, met consistente resultaten. Het marktaanbod bepaalt immers de keuken en de klant bestelt waar hij zin in heeft. Zelfs de wat lastigere recepten op het menu zijn het ganse jaar door verkrijgbaar.

De SkyLine combi-oven van Electrolux Professional is enorm veelzijdig en kan tevens fruit en groenten drogen, fermenteren, stomen enz, zodat hij ook voor u kan werken als uw dienst erop zit. Keuzes genoeg dus om een volledig afhaalmenu voor te stellen van gezonde en lekkere, plantaardige gerechten.

Blijf op de hoogte