Glocal by Chefsproveggie

01.09.2023 - 30.09.2023

In 2021 gingen de Streetfood recepten in battle, in 2022 tackelen we de Classics.
Dit jaar gaan we Glocal! 

We dagen alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme plantaardige interpretatie van een wereldkeukengerecht uit de koksmuts te toveren.

'Think global, create local'

DE WEDSTRIJD IS AFGESLOTEN. 
IN NOVEMBER MAKEN WE DE WINNAARS BEKEND!

Chefs Pro Veggie Landscape Visual 02

WAT VRAGEN WE? 
Een plantaardige interpretatie van een wereldkeuken gerecht.

Laat je inspireren door wereldse smaken en interpreteer dit met locale ingrediënten naar je eigen versie. Pieter-Jan Lint, peter van deze editie, voegde nog een extra voorwaarde toe: maak gebruik van peulvruchten in je gerecht.

Je gerecht moet dus: 

  • geïnspireerd zijn op een wereldkeuken gerecht
  • gemaakt worden met locale ingrediënten
  • minstens 1 soort peulvruchten bevatten
  • volledig plantaardig (vegan) zijn 

WIE KAN DEELNEMEN?  

professionele koks uit zowel horeca, fastfood, catering als grootkeuken


HOE NEEM JE DEEL?

  • Je schrijft je in via deze linkVul het formulier zo volledig mogelijk aan.
  • Daarna dien je - binnen de periode van de wedstrijd - een uitgeschreven gedetailleerd professioneel recept in voor 10 à 20 personen, inclusief een foto van de presentatie.  
    Dit hoeft geen professionele foto zijn, een snelle snapshot met je telefoon is prima.
  • Het recept en foto verstuur je digitaal naar info@chefsproveggie.be
  • De wedstrijd loopt van 01/09/2023 tot en met 30/09/2023. 

Deelnames verstuurd vóór 01/09/2023 of na 30/09/2023 worden niet in aanmerking genomen.


HOE WORDEN DE WINNAARS GESELECTEERD?

  • Uit de ingezonden recepten wordt een shortlist van 10 recepten samengesteld door de partners van ChefsproVeggie. 
  • De 10 recepten worden, aan de hand van het uitgeschreven recept, bereid door een professionele kok. Uit de 10 recepten worden de 5 beste recepten geselecteerd.
  • Indien een recept een ingrediënt bevat waar de CPV partners een alternatief product van in het gamma hebben, mogen we dit in het recept zo aanpassen.

Punten worden gegeven op:

  • smaak
  • presentatie
  • originaliteit
  • correctheid van de ingrediënten (vegan en met peulvruchten)
  • gebruik van verschillende texturen
  • evenwichtig en gezond
  • correctheid recept
  • naamgeving
  • verkoopbaarheid

WAT KAN JE WINNEN?

De 5 beste inzendingen krijgen:

  1. het boek 'De Basis Plantaardig' van Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc
  2. een unieke interactieve all-in lunchervaring met Pieter-Jan Lint en de partners van ChefsproVeggie in Amaranth 
  3. een professionele fotoshoot van hun recept 
  4. vermelding op de ChefsproVeggie website
  5. de winnende recepten worden digitaal gebundeld in downloadbare fiches

Waarom moet je meedoen?
Om de uitdaging, de ervaring, de leuke prijzen,...
We laten enkele winnaars van vorige edities aan het woord.


WIE IS PIETER-JAN LINT

Pieter-Jan Lint is een ambitieuze chef-kok met passie voor gastronomie en plantaardige voeding. Na jaren ervaring in verschillende gastronomische restaurants, koksopleidingen, cateringwerk en eigen pop-ups opende hij in 2022 zijn eerste gastronomisch vegan restaurant, Amaranth. Met zijn restaurant ontving hij meteen (inter)nationale awards en heel wat belangstelling in de pers. 

Hij is een kok met een missie: de vegan levensstijl promoten. Daarom deelt Pieter-Jan zijn kennis over de plantaardige keuken in professionele opleidingen voor chefs en in het boek 'De Basis Plantaardig' dat sinds september 2023 verkrijgbaar is in de boekhandel. 

www.pieterjanlint.com
www.amaranth-plantbased.com
www.de-basis-plantaardig.be


Ingezonden recepten kunnen door ChefsproVeggie gebruikt worden in verdere communicatie en activiteiten zoals degustaties, foodtruck tour ed.
Het uitgebreide reglement kan je hier downloaden.

Lees ook onze tips & tricks!


Onze partners inspireren


Verstegen introduceert world spice blend pro
16 nieuwe kruidenmixen om jouw menu op smaak te brengen

De smaak van kleurrijke en geurige kruiden is de basis onder iedere keuken, waar ook ter wereld. Of het nu gaat om ontbijt, lunch of diner, gasten van nu verwachten verrassende smaken uit de spannendste keukens. Van tandoori uit India en five spices uit China tot de warme smaken van het Midden-Oosten of de verrassende Nordic Cuisine. 

>> download de flyer


Heb je vragen over producten van onze partners? Contacteer de verantwoordelijke hieronder en vraag je staal en/of info aan.

Alpro | Camille De Clippele | camille.declippele@danone.com 

Ardo | Peter De Wandel peter.de.wandel@ardo.com T +32 474 99 89 50

Electrolux Professional Chloé Beerten benelux@electroluxprofessional.com

Greenway Foods | Luc De Jaegher luc@greenway.be T +32 476 54 46 89

SUD'N'SOL Patrick Verhamme | Patrick.Verhamme@fasg.be 

Verstegen Spices & Sauces Marisa Herman T +32 475 34 73 16

Blijf op de hoogte