Bangkok Beasty Burger
Ingrediënten
- 2 burgerbroodjes
- 2 Greenway burger rauw
- 2 stengels lente-ui fijngesneden
- 40 gram geraspte wortel
- 50 gram paksoi fijngesneden
- ½ tomaat in blokjes gesneden
- 1 eetlepel verse gember in kleine stukjes
- 1 limoen, geperst
- 10 blaadjes Thaise basilicum
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel rietsuiker
- 4 eetlepels mayonaise (of veganaise voor de vegan en lactosevrije versie)
- 1 theelepel rode-curry-pasta
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel Verstegen Guilt Free Tomato Ketchup
- 2 eetlepel gefrituurde uitjes
- ½ zakje gemengde sla
- Olie
- Optioneel: verse koriander
Methode
- Verwarm de oven voor tot 100°.
- Doe de groentjes in schaal en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum en de rietsuiker toe. Meng alles goed.
- Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise met de rode-curry-pasta, de ketchup en de pindakaas.
- Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op matig vuur.
- Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze paar minuten in de oven op 100°.
- Bestrijk de bodem van een broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes, de gefrituurde uitjes en de gemengde sla. Plaats de bovenkant op het broodje.