Broodje Sabich
Populaire Midden-Oosterse Streetfood, een explosie van smaak en textuur.
Ingrediënten
- flatbread
- aubergines (gegrild of gefrituurd) met WSB Ras el hanout en zeezout + olijfolie
- gekookte eitjes
- ingelegde rode ui
- Zhug (*)
- Amba (*)
- salade = kerstomaat, komkommer, limoen, olijfolie, rode ui, Sumac, peper en zout
- rauwkost
- hummus saus
Methode
- Verwarm het brood in de toaster, grill of oven.
- Verdeel wat hummus saus over het brood. Beleg met de gefrituurde aubergines.
- Verdeel de Amba. Garneer met de salade en rauwkost.
- Verdeel de gekookte eitjes.
- Werk af met ingelegde ui. Nappeer met de Zhug.
AMBA *
Pittige mangosaus. Je kan deze kopen of zelf maken door het mengen van hartige mango chutney, azijn, Sambal oelek en Ras el hanout.
Helemaal vers gemaakt:
Mango, Sambal oelek, ui, look, limoen of azijn, Ras el hanout, zout, gerookte paprika.
ZHUG *
Soort pesto van peterselie, munt, koriander, look, olijfolie, limoen, zeezout, Sambal oelek.
Koriander is voor velen een valkuil. Deze overheerlijke pittige rijke saus is heel mooi in evenwicht en heeft al menig ‘niet-koriander-fan’ weten te overtuigen. Dus het proberen waard.
Toch sceptisch, laat de koriander weg en neem wat extra munt.