Carrotcake met pumpkin spice
Ingrediënten
- 400 g geraspte wortelen
- 230 g hazelnootboter (gebruinde boter) (*)
- 250 g bruine suiker
- 400 g bloem
- 20 g bakpoeder
- 130 g vijgen fijngehakt
- 6 g WSB Pumpkin spice
- 2 g zout
- 6 eieren
- afwerking: 125 ml slagroom (*)
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 250 g mascarpone (*)
- 2 g WSB Pumpkin spice
Methode
- Meng de wortelen met de vijgen.
- Klop de eieren los met de bruine suiker.
- Voeg de hazelnootboter toe en meng grondig.
- Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe.
- Meng de wortelen en vijgen onder het deeg.
- Neem ruime bakvorm en beboter en bloem.
- Bak de taart 50 min. in voorverwarmde oven op 175°C. Laat afkoelen.
- Klop mascarpone, slagroom, vanillesuiker en Pumkin spice tot een luchtige crème.
- Werk de carrotcake af met demascarpone crème.
Voor een plantaardige versie (*)
- Vervang de boter door een plantaardig alternatief zoals Alpro Bakken & Braden
- Vervang de eieren door 6 eetlepels gemalen lijnzaad/chiazaad + 18 eetlepels water (laat 10' weken tot er zich een gel vormt)
Je kan de eieren ook vervangen door 360 g appelmoes of 360 g Alpro plantaardige alternatief voor yoghurt. - Vervang de mascarpone door een plantaardige roomkaas (bv Violife of Philadelphia) gemengd met plantaardig alternatief voor yoghurt om het luchtiger te maken.
- Vervang de slagroom door een plantaardig alternatief zoals Alpro Soja Cuisine op te kloppen.