Carrotcake met pumpkin spice

Pumpkin Pie Carrot5015 Lr
  •  20 personenp
  •  Dessert, Herfst, Vegetarisch
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Dessert, Herfst, Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g geraspte wortelen
  • 230 g hazelnootboter (gebruinde boter) (*)
  • 250 g bruine suiker
  • 400 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 130 g vijgen fijngehakt
  • 6 g WSB Pumpkin spice
  • 2 g zout
  • 6 eieren
  • afwerking: 125 ml slagroom (*)
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 250 g mascarpone (*)
  • 2 g WSB Pumpkin spice

Methode

  1. Meng de wortelen met de vijgen.
  2. Klop de eieren los met de bruine suiker.
  3. Voeg de hazelnootboter toe en meng grondig.
  4. Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe.
  5. Meng de wortelen en vijgen onder het deeg.
  6. Neem ruime bakvorm en beboter en bloem.
  7. Bak de taart 50 min. in voorverwarmde oven op 175°C. Laat afkoelen.
  8. Klop mascarpone, slagroom, vanillesuiker en Pumkin spice tot een luchtige crème.
  9. Werk de carrotcake af met demascarpone crème.

Voor een plantaardige versie (*)

  • Vervang de boter door een plantaardig alternatief zoals Alpro Bakken & Braden
  • Vervang de eieren door 6 eetlepels gemalen lijnzaad/chiazaad + 18 eetlepels water (laat 10' weken tot er zich een gel vormt)
    Je kan de eieren ook vervangen door 360 g appelmoes of 360 g Alpro plantaardige alternatief voor yoghurt.
  • Vervang de mascarpone door een plantaardige roomkaas (bv Violife of Philadelphia) gemengd met plantaardig alternatief voor yoghurt om het luchtiger te maken.
  • Vervang de slagroom door een plantaardig alternatief zoals Alpro Soja Cuisine op te kloppen.

Blijf op de hoogte