Hachis Parmentier met Greenway gehakt
De hachis kan - na voorbereiding - bij de klant thuis worden afgebakken.
Perfect voor take-away.
Ingrediënten
- plantaardige boter
- witte ui, in blokjes
- wortel, in blokjes
- groentebouillon
- aardappelen
- peper en zout
- rozemarijn
- olijfolie
- GREENWAY gehakt rauw
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- knoflookgranulaat
- Paneermeel of Panko
Methode
- Verhit de boter en stoof de ui.
- Voeg de wortelen toe en stoof aan.
- Voeg bouillon toe en gaar verder.
- Stoom de aardappelen gaar.
- Pureer de wortelen met de aardappelen en kruid af.
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Meng het gehakt met de kruiden en leg onderin.
- Schep de wortelpuree er bovenop en bestrooi met Paneermeel/Panko
- Bak af in de oven.
TIP
- voor een smeuïge puree, voeg wat plantaardige room toe.
- voor een Mexicaanse toets: voeg wat komijn en cacao toe
- voor een Griekse toets: voeg wat koriander, tijm en oregano toe
- voor een Marokkaanse toets: voeg wat koriander, gember, kurkuma en karwij toe