Kruidige braambessen crumble met vanille ijs
Ingrediënten
- 1kg Ardo Braambessen
- 80g suiker
- 40g bloem
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel kaneel
- 200g havervlokken
- 100g bloem
- 100g donkere cassonade
- 100g (plantaardige) boter of margarine
- 50g suiker
- 0.8l Alpro vanille-ijs
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
Methode
- Maak de fruitvulling: Ontdooi de braambessen en meng ze met de suiker, bloem, maïzena en kaneel.
- Meng alle droge ingrediënten voor de topping (havervlokken, bloem, cassonade, suiker, kaneel en zout). Snij de boter in kleine dobbelsteentjes en meng ze erbij.
- Doe de fruitvulling in een beboterde ovenschaal en verdeel de topping erover.
- Bak gedurende 45-60 minuten in de oven op 180°C.
- Serveer de warme crumble met vanille-ijs.