Pannenkoeken met appel en chocoladeschilfers
Een luchtig pannenkoekenfestijn. Lekker!
Ingrediƫnten
- 35g Alpro Bakken en Braden, gesmolten + extra
- 200ml Alpro This is Not M*lk Plantaardige Drink Vol 3,5%
- 1 eetlepel vanille extact
- 2 eetlepels appelmoes
- 1 eetlepel citroensap
- 220g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 20g kokosbloesemsuiker
- 4g pure chocolade schilfers
- 1 appel
- ahornsiroop (optioneel)
Methode
- Maak het beslag. Smelt de margarine en meng samen met de Plantaardige Drink, het vanille extact, de appelmoes en het citroensap. Laat 5 minuten staan.
- Roer de bloem, de bakpoeder, de suiker en de chocoladeschilfers erdoor tot er je een glad beslag hebt. Zet 10 minuten opzij.
- Snijd terwijl je wacht de appel in plakjes en bak deze goudbruin in de extra margarine.
- Verhit een andere grote koekenpan en schep er een lepel beslag in om de pannenkoekjes te maken. Bak elke kant 2 minuten, met het deksel op de pan, tot ze knapperig zijn. Ga door tot al het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met daarop de warme appelschijfjes, knapperige chocolade schilfers en een beetje ahornsiroop, als je dat lekker vindt.