Pasta Samosa style
Italiaanse traditionele pasta die super goed matcht met de rijke bloemkool-gehaktvulling van de Indische samosa.

Ingrediƫnten
- 1250g pasta (Caserecci)
- 2 kg Greenway fijngehakt
- 250g ui in brunoise
- 300g diepvrieserwtjes
- 300g bloemkoolroosjes, geblancheerd
- WSB Garam masala z/z
- WSB Tandoori masala z/z
- Sambal oelek of Chili flakes
- 250g gehakte tomaat
- knoflook naar smaak
- Worldgrill Indian mystery
- sojasaus
- zeezout
- platte peterselie
- pijpajuin
Methode
- Kook de pasta al dente.
- Fruit de ui aan met de World Grill Indian mystery.
- Voeg de garam masala en tandoori masala toe en laat mee fruiten.
- Voeg het gehakt en de look toe en bak op.
- Voeg de tomaat toe en laat wat inkoken.
- Voeg de bloemkool toe en laat mee sudderen.
- Voeg naar smaak sojasaus, sambal of chili toe.
- Voeg de erwtjes en de gekookte pasta toe en laat even meebakken.
- Werk af met pijpajuin en platte peterselie.
TIPS!
- Voeg extra linzen toe (diepvries is handig).
- Vervang de bloemkoolroosjes door bloemkoolrijst en bak mee.
- Voeg champignons toe voor extra umami.
- Laurier geeft een diepere smaak.
- Stoof rode paprika mee voor extra kleur, smaak en textuur.
- Serveer met limoen, naan brood en munt raita.
Meng Greek Nature, munt, komkommer, peper, zout en komijn. (optioneel dille)