Carrotcake met pumpkin spice
Ingrédients
- 400 g geraspte wortelen
- 230 g hazelnootboter (gebruinde boter) (*)
- 250 g bruine suiker
- 400 g bloem
- 20 g bakpoeder
- 130 g vijgen fijngehakt
- 6 g WSB Pumpkin spice
- 2 g zout
- 6 eieren
- afwerking: 125 ml slagroom (*)
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 250 g mascarpone (*)
- 2 g WSB Pumpkin spice
Méthode
- Meng de wortelen met de vijgen.
- Klop de eieren los met de bruine suiker.
- Voeg de hazelnootboter toe en meng grondig.
- Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe.
- Meng de wortelen en vijgen onder het deeg.
- Neem ruime bakvorm en beboter en bloem.
- Bak de taart 50 min. in voorverwarmde oven op 175°C. Laat afkoelen.
- Klop mascarpone, slagroom, vanillesuiker en Pumkin spice tot een luchtige crème.
- Werk de carrotcake af met demascarpone crème.