Oosterse wortelsalade
en attente de traduction
Ingrédients
- 1 sjalot
- 600 g paarse wortel
- 30 g boter
- 30 g suiker
- 1 dl witte wijn
- 100 g crème fraîche (*)
- 5 g koriander
- Witte Peper- en Zout (Verstegen)
- Middle East - Yedi Baharat (Verstegen)
- afwerking: frisee- tahooncress- shiso purper
Méthode
- Snijd de wortels in brunoise en snipper de sjalot.
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalot,
- Voeg de wortel, suiker en Verstegen Middle East - Yedi Baharat toe. Blus af met de witte wijn en laat stoven tot de wortel beetgaar is. Laat uitlekken en afkoelen
- Snijd de koriander fijn en meng met de crème fraîche. Garneer desgewenst met koriander.
- Maak de afgekoelde wortel aan met een deel van de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
- Dresseer de salade op de borden in een ring. Garneer met frisee, tahooncress en shiso purper en serveer met de overige crème fraîche.