Thaïse ‘JUST LIKE CHICKEN’- sateetjes met pindasaus
Ingrédients
- 320 g Greenway filetstukjes ‘just like chicken’
- 1 dl kokosmelk
- 15 g rode currypasta
- stukje gember van 1 cm
- 2 teentjes knoflook
- 10 ml sojasaus
- 20 g rietsuiker
- PINDASAUS:
- 80 g pindakaas
- 100 g sweet chilisaus (zoetzuur)
- sap van 1 limoen
- 20 ml water
- 2 eetlepels sojasaus
- EXTRA: lente-ui, geroosterde pindanootjes, verse koriander, rode chilipeper
Méthode
- Maak de marinade: Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes.
- Voor de pindasaus mix je pindakaas met de sweet chilisaus, het limoensap, de sojasaus en het water tot een gladde saus.
- Rooster de spiesjes op de BBQ of in een grillpan en dien op met pindasaus en wat fijngesnipperde lente-ui, gehakte pindanootjes, eventueel wat verse koriander en chilipeper.