Thaïse ‘just like chicken’- saté met pindasaus

Deze eenvoudige streetfood snack vind je in Thailand op elke hoek van de straat. Kokos, rode currypasta en pindakaas geven de ‘just like chicken’ filetstukjes een heerlijke Aziatische touch!

2  Thaise Just Like Chicken Sate 266 Green Pan
  •  4 personenp
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, BBQ, Streetfood
  •  4 personenp
  •  0minutenmin
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, BBQ, Streetfood

Ingrediënten

  • 320 g Greenway filetstukjes ‘just like chicken’
  • 1 dl kokosmelk
  • 15 g rode currypasta
  • stukje gember van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 ml sojasaus
  • 20 g rietsuiker
  • PINDASAUS:
  • 80 g pindakaas
  • 100 g sweet chilisaus (zoetzuur)
  • sap van 1 limoen
  • 20 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • EXTRA: lente-ui, geroosterde pindanootjes, verse koriander, rode chilipeper

Methode

  1. Maak de marinade: Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes.
  2. Voor de pindasaus mix je pindakaas met de sweet chilisaus, het limoensap, de sojasaus en het water tot een gladde saus.
  3. Rooster de spiesjes op de BBQ of in een grillpan en dien op met pindasaus en wat fijngesnipperde lente-ui, gehakte pindanootjes, eventueel wat verse koriander en chilipeper.

uit Greenway’s eerste kookboek: no meat.no nonsense.

Blijf op de hoogte