Romige Vegamelsaus
Dé onmisbare saus voor iedere kok, 100% plantaardig en perfect romig dankzij Alpro This is not m*lk Plantaardige Drink.
Ingrédients
- 4 el Alpro Bakken & Braden
- 4 el bloem
- 1 l Alpro This is not m*lk Plantaardige Drink
- sap van 1 citroen
- Zout & peper
- 2 tl nootmuskaat
- 4 el verse peterselie en bieslook, versnipperd (optioneel)
- 4 el edelgist (optioneel)
Méthode
- Smelt de Alpro Bakken & Braden in een steelpan op een middelhoog tot hoog vuurtje.
- Voeg de bloem toe zodra de bakboter gesmolten is en meng met een klopper tot een gladde massa.
- Voeg beetje bij beetje de Alpro This is not m*lk toe, terwijl je stevig blijft roeren.
- Blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft (maar denk eraan: bij het afkoelen wordt de saus nog dikker).
- Breng op smaak met citroensap, zout, peper en nootmuskaat. Voeg tot slot de versnipperde kruiden en de edelgist toe voor extra smaak en een vleugje 'umami'.