Ardo Actueel - Nieuwsgids nr 76 - jaargang 24 - januari 2018

De toekomst is groen(te)!

De veggie en vegan trend blijft zich wereldwijd doorzetten. Groenten nemen een steeds prominentere rol op binnen ons dagelijkse menu. Het succes van een gezond maar ook exibel eetpatroon zal de vraag naar vegetarische, veganistische en plantaardige producten enkel nog doen toenemen. Anderzijds zijn consumenten meer dan ooit op zoek naar een makkelijke manier om in hun dagelijkse portie fruit en groenten te voorzien. 

Het groeiende aandeel van het aantal veggie en vegan productlanceringen bevestigt deze trend: zo steeg het percentage nieuwe vegetarische producten tussen 2010 en 2016 met 25%.

De stijging van het percentage veganistische productlanceringen is nog indrukwekkender: van 1% naar 4%, of goed voor een stijging van 257%! (bron: Mintel)

Ardo draagt, ondermeer als lid van de Belgische organisatie ‘Chefs pro Veggie’, actief bij aan deze trend. Uit studies blijkt dat meer en meer chefs een uitgebreid en kwalitatief veggie aanbod binnen hun keuken willen aanbieden. Er is dus meer dan ooit nood aan extra kennis en inspiratie rond vegetarisch koken. Het ‘Chefs pro Veggie’-platform wil een informatief en inspiratievol antwoord bieden op alle vragen rond vegetarische voeding.

Naast veggie en vegan blijft ook bio in populariteit stijgen. Zo noteerde de Europese markt in 2015 een stijging van 13% binnen de categorie ‘bio’.

Downloads

Blijf op de hoogte