Glocal by CPV prijsuitreiking op Horeca expo
In september daagden we alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme plantaardige interpretatie van een wereldkeukengerecht uit de koksmuts te toveren. 'Think global, create local'
Uit de inspirerende recepten koos onze vakjury 5 winnaars.
Op 21 november stelden we de 5 winnaars én hun recepten voor op Horeca expo.
Vegan chef Pieter-Jan Lint nam de honneurs voor de prijsuitreiking waar.
- Eveline Versluys | Vegamuze
Bring the BEET back >> een ode aan de lokale rode biet geïnspireerd op Libanese taboulé met falafel - Laurence Van Cauter | Cultuurcafé De Grote Post
Zweedse balletjes >> geïnspireerd op Zweedse Köttbullar - Lisa Wuyts. | Mon Eat & Hümm deli
Local ceviche >> geïnspireerd op Zuid-Amerikaanse ceviche met lokale ingrediënten én lokale kooktechnieken - Cisco Molina y Ignacio | Vlaamse overheid
Bello Buco met gremolata en parmesan >> geïnspireerd op Italiaanse Ossobuco met 'mergpijpjes' van prei met bonenvulling - Björn Vandekerckhove | Stad Oostende - Dienst Catering
Portobello, linzen, pompoen en Oosterse specerijen >> geïnspireerd op kruidige Indische linzen dahl
De winnaars ontvingen elk een interactieve lunchervaring @ Amaranth, het nieuwe kookboek van Pieter-Jan Lint 'de basis - plantaardig' en een goodybag van onze partners.