Glocal by CPV prijsuitreiking op Horeca expo

In september daagden we alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme plantaardige interpretatie van een wereldkeukengerecht uit de koksmuts te toveren. 'Think global, create local'
Uit de inspirerende recepten koos onze vakjury 5 winnaars.

He2023 Winnaars

Op 21 november stelden we de 5 winnaars én hun recepten voor op Horeca expo.
Vegan chef Pieter-Jan Lint nam de honneurs voor de prijsuitreiking waar.

  • Eveline Versluys | Vegamuze
    Bring the BEET back >> een ode aan de lokale rode biet geïnspireerd op Libanese taboulé met falafel
  • Laurence Van Cauter | Cultuurcafé De Grote Post
    Zweedse balletjes >> geïnspireerd op Zweedse Köttbullar
  • Lisa Wuyts. | Mon Eat & Hümm deli 
    Local ceviche >> geïnspireerd op Zuid-Amerikaanse ceviche met lokale ingrediënten én lokale kooktechnieken
  • Cisco Molina y Ignacio | Vlaamse overheid
    Bello Buco met gremolata en parmesan >> geïnspireerd op Italiaanse Ossobuco met 'mergpijpjes' van prei met bonenvulling
  • Björn Vandekerckhove | Stad Oostende - Dienst Catering
    Portobello, linzen, pompoen en Oosterse specerijen >> geïnspireerd op kruidige Indische linzen dahl

De winnaars ontvingen elk een interactieve lunchervaring @ Amaranth, het nieuwe kookboek van Pieter-Jan Lint 'de basis - plantaardig' en een goodybag van onze partners.


Ontdek de winnende recepten hier.
Bekijk het fotoverslag op Facebook.

Blijf op de hoogte