Peter De Wandel (Ardo) in gesprek met Foodservice Alliance over veggie/vegan
Foodservice Alliance ging in gesprek met Peter De Wandel
(group culinary manager bij Ardo & partner van ChefsproVeggie)
Foodservice Alliance: Hoe ben je als partner bij ChefsproVeggie terecht gekomen?
Peter: "ChefsproVeggie is een initiatief van Paul Florizoone van Greenway. Op een gegeven moment voelde hij aan dat er meer vraag kwam vanuit de horeca en de grootkeuken om meer vegetarisch of vegan te gaan koken. Maar de klassieke chef is daarin niet geschoold en zit met veel vragen en onzekerheden. Het idee achter ChefsproVeggie was om een inspiratie- en informatieplatform op te richten rond dat gegeven. Ook Alpro, Verstegen en Electrolux zijn partners achter dit platform. Het was voor Ardo een vrij logische keuze om hierin te investeren. Alles wat wij produceren bij Ardo is plantbased: uiteraard alle groenten, maar ook met onze tapasproducten evolueren we naar 100% plantbased. Groenten liggen nog steeds te weinig op ons bord, dus alle wegen om mensen te overtuigen meer groenten te eten zijn welkom."
>> lees het volledige artikel via de download hieronder