ChefsproVeggie LIVE - Plantaardig smaakt en rendeert

ChefsproVeggie ging live met een eerste online webinarreeks.

Nieuwbrief Omslag Novembersessies 3

Op 27 oktober stelden we ons tijdens de kick-off op Facebook live voor:

  • wie zijn wij, wat bieden we chefs en waarom zijn we proVeggie?
  • Gastsprekers Frank Fol en Tobias Leenaert geven hun kijk op meer plantaardig. Waar staat plantaardig eten en koken vandaag en waar evolueren we naartoe? 

Tobias Leenaert | The Vegan Strategist | oprichter van EVA vzw | mede-oprichter van ProVeg International en CEVA

Frank Fol | De Groentekok® | initiator van het concept en het project We're Smart World®

Heb je de kick-off gemist? Bekijk de opname hier!


Na de theorie van de kick-off spitsen we ons bij de inspiratiesessies meer toe op de praktijk.

In een panelgesprek gaan we met chefs uit grootkeuken en horeca dieper in op specifieke thema's zoals trends, smaakmakers, nieuwe technieken, veggie communicatie, foodcost en rendement. 
Met testimonials van de partners toetsen we de theorie aan de praktijk.


In de inspiratiesessie PLANTAARDIG SMAAKT van 10 november gaf Maureen (EVA vzw) je meer info over de basics en kaderde ze hoe STEAK past in het plantaardige verhaal.

Smaak    zorg voor voldoende umami in je gerecht
Textuur   kies voor verschillende texturen in je gerecht (knapperig, smeuïg,..)
Eiwit       voeg voldoende plantaardige eiwitten toe om je gerecht vullend te maken
Anders    probeer andere smaken, experimenteer met kruiden en combinaties
Kleur       voeg kleur toe aan je bord, zorg voor een aantrekkelijke presentatie

Axel Dewinne (Beste Grootkeukenchef van België) stelde vragen vanuit de field.
Benoit Vernaillen (Sodexo) en Sofie Dumont gaven antwoord en tips vanuit hun expertise.
Paul Florizoone leidde alles in goede banen.

Heb je deze sessie gemist? Bekijk de opname hier!



In de inspiratiesessie PLANTAARDIG RENDEERT van 24 november gaf Maureen (EVA vzw) tips en voorbeelden over hoe plantaardig kan helpen je foodcost te verlagen en je rendement te verhogen. 

Kenny Desmadryl (Bistro Medard) stelde vragen vanuit de field.
Rudy Rampelberg (PXL Hasselt) en Sam D'Huyvetter (Pleasures boutique) gaven repliek vanuit hun ervaring.
Paul Florizoone modereerde het gesprek.

  • Wat zijn de succesnummers?
  • Hoe plaats je veggie best op je kaart?
  • Zijn vleesvervangers duurder dan traditioneel?

Heb je deze sessie gemist? Bekijk de opname hier!



Kruiding is van groot belang in elke keuken. In de plantaardige keuken is dat niet anders. Onze partner Verstegen inspireert met een power Nasi Goreng.


EVA vzw lanceerde hun nieuwe digitale gids 'Veggie voor chefs' tijdens deze reeks.
Vul hier je gegevens in en krijg de downloadlink in je mailbox geleverd.


CONTACTEER ONZE PARTNERS

ALPRO
Duygu Sakar | Duygu.sakar@alpro.com

ARDO
Peter De Wandel | Peter.de.Wandel@ardo.com

ELECTROLUX PROFESSIONAL
Chloe Beerten | benelux@electroluxprofessional.com

EVA
Maureen Vande Capelle | maureen@evavzw.be

GREENWAY
Luc De Jaegher | luc@greenway.be | +32 476 54 46 89 

PIETERCIL FOODSERVICE
Evie De Smet | Evie.De.Smet@pietercil.com
Ben Timmerman | Ben.Timmerman@pietercil.com

VERSTEGEN
Marisa Herman | mherman@verstegen.be


DISCOVERY BOX
Nam je deel aan één of beide sessie(s)? 
Dan kon je inschrijven voor een discovery box samengesteld door onze partners met daarin 
- Receptenfiches met inspirerende veggie-gerechten. 
- Stalen van de laatste nieuwe producten van onze partners. 
- Handige info over veggie.

Blijf op de hoogte