Black pepper noodles
Toekomstproef 2025 bracht foodprofessionals samen rond één doel: plantaardig centraal zetten in de grootkeuken.
Tijdens de demo ‘Verlekkeren met plantpower’ toonde Paul Florizoone (Greenway), samen met Marisa Herman (Verstegen Professional), hoe je met smaakvolle én haalbare gerechten grootkeukens kan verleiden.

Ingrediënten
- 2 kg Filetstukjes Greenway
- 4 kg noedels (gaar)
- 1 kg shiitake
- 150 g World Grill Chinatown
- Peper zwart Lampong
- limoen
- 250 g sjalot (brunoise)
- gember
- sojasaus
- 2 kg brunoise van groene en rode paprika
- lente-ui
- geroosterd sesamzaad
- Sambal oelek
Methode
- Stoof de sjalot en de paprika lichtjes aan met de World Grill.
- Bak of wok de filetstukjes en champignons mee. Kruid met zwarte Lampong peper.
- Voeg gember, limoen en sojasaus naar smaak toe.
- Voeg de noedels toe en bak mee.
- Werk af met lente-ui en sesamzaad. Serveer met limoen en Sambal oelek.
NOEDELTIP
- Mie: platte Chinese tarwenoedels.
- Udon: dikke Japanse tarwenoedels. (Deze zijn reeds gegaard, heel praktisch)
- Soba: Japanse boekweitnoedels
TOEVOEGINGEN
- World Grill Chinatow = Diepe, bruinrode marinade. Steranijs, peper, kaneel, zoethout, venkel, kruidnagel, gember, anijszaad, lente-uit, look, tomaat en paprika.
- Match met geroosterde groenten, wok, pho en noedelsoepen.