English breakfast

Bij Ter Groene Poorte bewijzen ze jaar na jaar dat ook grootkeukenkoks de culinaire vinger aan de pols houden. In samenwerking met ChefsproVeggie ontwikkelden de leerlingen van het 6e en 7e jaar van de afdeling grootkeuken voor het 2e jaar op rij enkele lekkere én gezonde veggie gerechten. 

Dit jaar ligt de focus op ontbijt en desserts. Een veggie interpretatie van klassiekers in een nieuw jasje. Hieronder Sam's creatie!

Cpv Ter Groene Poorte English
  •  20 personenp
  •  Vegetarisch, Lactosevrij, Ontbijt, TGP 2020
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Vegetarisch, Lactosevrij, Ontbijt, TGP 2020

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 150 g water
  • 2 g bakpoeder
  • 4 g zout
  • 40 g sesamzaad
  • 100 ml maïsolie
  • 900 g witte bonen op sap - HAK (257308300)
  • chermoula - Verstegen (822081)
  • 20 eieren
  • Deens piramide rookzout - Verstegen (835181)
  • 50 g sjalotten - Ardo (1002079101)
  • 400 ml geconcasseerde tomaat
  • 10 g knoflookblokjes - Ardo (100168210)
  • tijm gemalen -Verstegen (100574)
  • laurierblad handpicked selected - Verstegen (08360360)
  • veggie witte worst met tuinkruiden - Greenway (D101924)

Methode

  1. Flatbreads: Meng bloem, water, bakpoeder, zout en sesamzaad tot een homogene massa. Laat even rusten. Rol het deeg dun uit, steek een vorm uit en bak deze in een droge antikleefpan.
  2. Witte bonenpuree: Cutter de witte bonen met de maïsolie glad en kruid met Chermoula.
  3. Salsa: Stoof de sjalot aan met de geconcasseerde tomaat, look, tijm en laurier en laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de worstjes in hete olie.
  5. Pocheer de eieren.
  6. Dresseer alles op een bord en kruid met rookzout en Chermoula.
Fotografie
Foodphoto

Blijf op de hoogte