Quiche met groene kool
Ingrediënten
- 4 rollen bladerdeeg
- 1.8kg Ardo groene kool/boerenkool “losse blaadjes”
- 1kg Ardo Witte kool
- 300 g geraspte kaas
- 1kg room
- 16 eieren
- 8 eetlepels boter/olie
- 200 g hazelnootschilfers
- zout en peper
Methode
- Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm.
- Sauteer de witte kool en groenkool in de boter/olie en kruid met peper en zout.
- Doe de geraspte kaas en de helft van de hazelnootschilfers bij de groenten en meng goed.
- Strijk de groenten mooi over het bladerdeeg.
- Meng de eieren en de room tot een homogene massa en overgiet de groenten.
- Strooi de rest van de hazelnootschilfers over de taart.
- Bak in een voorverwarmde oven (200°C) voor 35 minuten. Warm serveren.