Waterkerssoep met champignontapenade
Kastanjechampignons op de plancha gevuld met tapenade, groen soepje van waterkers en hazelnoot.
Een recept van Frank Fol voor Sud'n'Sol.
Ingrediënten
- 240 gr tapenade van paddenstoel met eekhorentjesbrood - Sud’n’Sol
- 16 niet te kleine kastagnechampignons
- enkele hazelnoten, met bruin velletje
- 1 bot waterkers
- 2 ui
- 1 lookteentje
- olijfolie
- zeezout
- foeliepoeder
- zwarte peper van de molen
Methode
- Was de waterkers en pluk 12 mooi takjes om bij te houden. Plaats in water met wat ijs.
- Kuis de champignons indien nodig. Houd 12 hoedjes apart.
- Snij de steeltjes fijn, de geschilde look en uien. Snij de overige paddestoelen in schijven.
- Stoof steeltjes, ui, look, en gesneden paddestoelen en steeltjes aan in wat olijfolie. Bevochtig vervolgens met een halve liter water. Kruid met zeezout en foeliepoeder.
- Laat 3 minuten zacht garen en voeg vervolgens de rest van de waterkers toe, de gesneden blaadjes.
- Mix alles na 2 minuten in de blender.
- Doe enkele druppels olijfolie op de teppanyaki of pan en leg de 12 paddestoelen op bovenkant erin/erop. Kruid met zeezout en zwarte peper. Bak krokant gaar door eens om te draaien.
- Verdeel de soep over 4 borden. Leg in elk bord 3 paddenstoelen en vul ze met een lepel tapenade, warm of koud.
- Garneer met geschaafde hazelnoot en de waterkerstakjes.