De Basis Plantaardig

De nieuwe, eigentijdse kookbijbel van veganchef Pieter-Jan Lint en culinair fotograaf Tony Le Duc. Twintig jaar na de internationale bestseller DE BASIS. 

De Basis Plantaardig

Het was een culinaire trilogie, die in vijf talen verscheen en waarvan wereldwijd 200.000 exemplaren werden verkocht - bijna 100.000 in Vlaanderen alleen: De Basis, Het Product en Het Gerecht. In augustus 2023 verscheen de opvolger die er ooit wel móést komen.

DE BASIS - Plantaardig komt als geroepen, nu de beweging om bewuster te eten, met het oog op onze gezondheid en het klimaat, volop tractie krijgt. DE BASIS - Plantaardig is het begin van wat een nieuwe trilogie kan worden, en - net zoals de klassieke trilogie - prachtig uitgegeven nu, met groene linnen cover en goud op snee.

In 2019 ontmoette culinair fotograaf Tony Le Duc veganchef Pieter-Jan Lint. Na vele gesprekken bleken zij dezelfde visie te hebben op de noodzakelijke evolutie van ons huidige voedingspatroon en besloten hun expertise te bundelen. Pieter-Jan beschrijft elk essentieel plantaardig ingrediënt, iedere kooktechniek met aangepaste bereidingen. Elke tekst wordt door Tony fotografisch ondersteund en tot de essentie herleid. Uitgeverij Minestrone publiceert.

Met DE BASIS - Plantaardig spelen Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc in op ons veranderend voedingspatroon, waarbij dierlijke producten steeds minder worden gebruikt. Het boek geeft inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Het verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de vijfde smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken. Een plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Zeewierbouillon? Een kaaskroket zonder kaas? Quiche met zijden tofu? 

DE BASIS - Plantaardig: alle basiskennis om plantaardig te leren koken in één boek.


Wie is Pieter-Jan Lint?
VEGAN CHEF
Pieter-Jan Lint (36) is de oprichter en chef van gastronomisch restaurant Amaranth. Hij deelt zijn kennis over de plantaardige keuken in opleidingen voor food professionals en via receptontwikkeling voor bedrijven. Koken is de taal waarmee hij inspireert en streeft naar een betere wereld.

Wie is Tony Le Duc?
FOTOGRAAF/UITGEVER
Tony Le Duc (62) is culinair fotograaf en oprichter van de kookboekenuitgeverij Minestrone. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring met het fotograferen, publiceren en cureren van met voeding gerelateerde onderwerpen. 

Blijf op de hoogte