Het Gerecht - Plantaardig

DE BASIS - plantaardig van veganchef Pieter-Jan Lint en culinair fotograaf Tony Le Duc krijgt een vervolg: HET GERECHT - plantaardig.

Het Gerecht 1

HET GERECHT Plantaardig is het tweede deel in de reeks en samen met DE BASIS Plantaardig baseert het boekje zich op een veranderend voedingspatroon zonder dierlijke producten. Het boekje vertelt je alles wat je moet weten om iedere dag volwaardige plantaardige gerechten te maken die ons klassiek smaakpatroon evenaren.

"Met HET GERECHT Plantaardig gaan we een stap verder dan zijn voorganger DE BASIS Plantaardig. Alle basiskennis wordt in dit boekje toegepast tot volwaardige bereidingen.

We tonen haalbare gerechten om dagelijks klaar te maken.

Je leert hartig broodbeleg maken. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei salades, groente bereidingen, pasta, tofu- en rijstgerechten. Dé klassiekers waaronder de hamburger, vol-au-vent (koninginnenhapje) en balletjes in tomatensaus krijgen een versie zonder vlees. Het boekje is zodanig opgebouwd dat je meerdere combinaties van gerechten kan maken."

Alle beschrijvingen en recepten worden op een eenvoudige manier verklaard door chef Pieter-Jan Lint en werden geïllustreerd door culinair fotograaf Tony Le Duc.


HET GERECHT Plantaardig verschijnt op 9 september 2024.

HET GERECHT Plantaardig
ISBN: 978 94 90028 91 6
Verkoopprijs: €34,95

DE BASIS Plantaardig (tweede druk)
ISBN: 978 94 90028 90 9
Verkoopprijs: €34,95

Auteur: Pieter-Jan Lint (Instagram @pieterjanlint)
Fotograaf: Tony Le Duc (Instagram @tony_leduc)
Uitgeverij: Minestrone Cookbooks (Instagram @minestrone_cookbooks)
Artistiek leider: Oeyen & Winters
Vormgever: Siebe Le Duc
Eindredacteurs: Caroline Coppens & Wim Heirbaut


foto's © Tony Le Duc

Blijf op de hoogte