Ter Groene Poorte 2020 | Passie voor koken, passie voor veggie - ontbijt en dessert

Gezonde voeding wint steeds meer terrein.
Minder dierlijke producten zijn beter voor onze gezondheid en beter voor onze planeet. Hierdoor stijgt de vraag naar lekkere veggie en vegan alternatieven.

Tgp Groep

Bij Ter Groene Poorte wordt proactief ingespeeld op deze tendens. Zowel bij de afdeling restaurant, bakkerij als grootkeuken zit veggie standaard geïntegreerd in het lespakket. En onlangs kon de bakker-patissier, de slager-traiteur en de eigentijdse topchef tijdens een 2-daagse Masterclass Plantbased ontdekken hoe creatief mee in het veggie-verhaal te stappen.

In samenwerking met de partners van ChefsproVeggie ontwikkelden de leerlingen van het 6e en 7e jaar van de afdeling grootkeuken 20 lekkere én gezonde veggie recepten.  Ze kozen deze keer voor ontbijt en dessert. Onder de deskundige begeleiding van Koen Strubbe en Peter Van Hulle creëerden ze lekkere plantaardige gerechtjes met een originele twist.

Vegetarisch eten hoeft niet saai, smakeloos of ingewikkeld te zijn. Met een kleine moeite kunnen we een onvoorstelbaar positieve impact hebben op mens, dier en milieu. 

Met voeding voor de toekomst maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet.

Blijf op de hoogte