Almond latte-pudding met gekarameliseerde peer
Ingrediënten
- 850 ml amandelmelk Original of Amandelmelk ‘for Professionals’ (Alpro)
- 250 ml sterke koffie
- 60 g maïzena
- 3 - 4 peren in blokjes gesneden
- 40 g Alpro soja Bakken & Braden
- 1 1/2 tl kaneel gemalen (Verstegen
- )3/4 tl kardemom gemalen (Verstegen)
- 50 ml gembersiroop
- 40 ml agavesiroop of ahornsiroop (of bruine suiker)
- 50 g amandelschilfers geroosterd
Methode
- Breng 800 ml amandelmelk aan de kook. Bind met de maïzena opgelost in de resterende amandelmelk en voeg de koffie toe.
- Zoet de pudding met de agavesiroop.
- Bak de perenblokjes aan in sojaboter, zoet met de gembersiroop en laat het geheel mooi karameliseren.
- Verdeel de perenblokjes en het vocht over 10 glaasjes.
- Schenk de pudding bovenop en werk af met geroosterde amandelschilfers.
TIP
- Vervang de amandelmelk en de koffie door 1l Alpro caffé Amandel.
- De gembersiroop kan je vervangen door verse gember over de peertjes te raspen en dit samen met wat extra suiker mee te laten bakken.