Bloemkool Atjar
Toekomstproef 2025 bracht foodprofessionals samen rond één doel: plantaardig centraal zetten in de grootkeuken.
Tijdens de demo ‘Salad bar en vegetable snacking’ inspireerde Peter De Wandel (Ardo), met smaakvolle ideeën voor een next level salad bar.
Ingrediënten
- 2.5kg Ardo bloemkoolroosjes 30/60
- 2l azijn
- 900g suiker
- 1 eetlepel kurkuma
- 2/3 eetlepel paprikapoeder
- 125g Ardo Kruidenmix op Aziatische wijze
- 2 theelepel zout
Methode
- Breng azijn en suiker samen aan de kook.
- Voeg de aromaten toe.
- Doe de diepgevroren bloemkoolroosjes in weckpotten.
- Giet de kokende vloeistof op de bloemkoolroosjes.
- Bewaar in de koelkast.
PEKELEN MET VRIESVERSE GROENTEN
Basispekel: 5dl water, 5dl azijn, 100g suiker, 10g zout
Extra: peperbollen, laurier, mosterdzaad, steranijs
Geschikte Ardo kruidenmixen als smaakmaker:
BBQ kruidenmix, Kruidenmix op Thaise wijze, Kruidenmix op Aziatische wijze, Italiaanse kruidenmix, Tartaar kruidenmix, Provence mix.
Groenten mogen diepgevroren in de bokaal, gewoon overgieten met de kokende pekel. Je kan ze ook eerst even kort stomen, op die manier kunnen er meer groenten in de bokaal.