Briwat met feta en Za'atar
Ingrediënten
- 500 gr Feta
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel Vriesgedroogde munt - Verstegen
- 1 eetlepel Vriesgedroogde peterselie - Verstegen
- 1 eetlepel Vriesgedroogde dille - Verstegen
- Spicemix del Mondo Za'atar - Verstegen
- 1 rol Filodeeg
- stabiele frituurolie - maïsolie is zeer geschikt
Methode
- Maak een farce van de feta met de munt, peterselie, dille en het ei.
- Leg 2 vellen filodeeg op elkaar en snijd deze in 3 repen van 5 cm breed.
- Lepel een beetje farce onderaan op de reep en vouw deze driehoeksbewijs tot een mooi envelopje.
- Herhaal met de rest van het deeg.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak - bak de envelopjes goudbruin.
- Laat uitlekken en bestrooi royaal met de Spicemix del Mondo Za'atar.