Chupe Mirasol
Soepje van maïs, gele paprika en zoete aardappel (of pompoen) met Aji Mirasol
Ingrediënten
- 1.5kg Maïs (gegaard)
- 1.5kg Gele paprika
- 250g Uisnippers
- 1kg Zoete aardappel of pompoen (brunoise)
- 4l Groentenbouillon
- 1 eetlp. Verstegen Peru Causa Mix
- Verstegen Sal Inca (Incazout)
- Verstegen Aji Mirasol (Mirasol Chilies)
- Pijpajuin / munt of koriander
Methode
- Verhit de groentenbouillon samen met de maïs / paprika / ui, Causa mix en Incazout.
- Voeg naar smaak Aji Mirasol toe, ongeveer 1/4 koffielepel moet zeker volstaan. Laat dit geheel goed doorgaren en mix de soep glad.
- Voeg de sweet potato of pompoenstukjes toe en laat nog zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
- Kruid af met Incazout en Aji Mirasol.
- Garneer met pijpajuin/ munt of koriander.