Corn ribs met chili sin carne
Ingrediënten
- 20 Ardo Corn ribs
- 500 g Ardo Kidneybonen
- 250 g Ardo Kruidenmix in Mexicaanse stijl
- 250 g Ardo Wortelblokjes
- 250 g Ardo Uienblokjes
- 500 g Ardo Gegrilde rode paprika kubus
- 500 g Ardo Tricolore linzenmix
- 1,5 kg Ardo Rijst of Basmati rijst
- 300 g zure room (*)
- 3 limoenen
- Komijn
- Gerookte paprikapoeder
- Laurierbladeren
- 5 dl passata
- 5 dl hete salsa
- 125 g tomatenconcentraat
- 5 dl groentebouillon
- 1 dl olijfolie
- 1 dl vloeibare (plantaardige) boter
- WSB Tex-Mex - Verstegen
- Peper en zout
- Basmatirijst
Methode
- Roerbak de groenten samen met de Mexicaanse kruidenmix in wat olijfolie.
- Voeg komijn, laurierbladeren en gerookte paprikapoeder toe en laat sudderen tot ze zacht zijn.
- Voeg de groentebouillon, tricolore linzenmix, passata, salsa en tomatenconcentraat toe. Laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kidneybonen toe en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg een limoen toe om af te maken.
- Kruid de Corn ribs met wat vloeibare boter en de Tex-Mex kruiden en bak ze in de oven op 180-200°C voor 12-14 minuten.
- Stoom de (Basmati)rijst en serveer met de chili sin carne en Corn ribs.
- Maak het gerecht af met een lepel zure room. (*)
(*) Voor een vegan alternatief voor de zure room:
Meng citroensap door Alpro Greek Style. Kruid met zout en peper.