Forest green dumplings

In september daagden we alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme veggie interpretatie van een klassieker uit hun koksmuts te toveren. Uit de vele inspirerende recepten koos onze vakjury 5 winnaars.

🏆  Steven Jacobs | Vac Leuven
>> beats Paling in 't groen

Forest Green Dumplings 047
  •  10 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Feestelijk, Beat the Classics
  •  10 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Feestelijk, Beat the Classics

Ingrediënten

  • 2 kg aardappelen
  • 600 g bloem
  • Taste extention zeewier citroen Pure naar smaak - Verstegen
  • 50g Alpro Bakken & Braden
  • Pezono naar smaak (peper - zout - nootmuskaat)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 300g sjalot *
  • 250 g peterselie *
  • 100 g citroenmelisse *
  • 100 g verse munt *
  • 100 g zuring *
  • 50 g daslook *
  • 1 citroen
  • maïszetmeel (optioneel)
  • zeezout - Verstegen
  • 4 seizoenenpeper - Verstegen

Methode

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Duw ze door de passe-vite en voeg de bloem, de zeewierkruiden en pezono toe. Meng alles goed tot een homogene massa.
  2. Rol bolletjes (dikke knikkers) en leg op een bakpapier. Druk ze plat met achterkant van een Pommes Parisienne-lepeltje. Blancheer gedurende 2 à 3 minuten in kokend water. Laat uitlekken en bak ze daarna goudgeel in een pannetje op het vuur.
  3. Stoof de sjalot aan en voeg de groentebouillon toe. Laat 10 minuutjes koken. Mix met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Bind eventueel een beetje bij met maïszetmeel.
  4. Voeg alle gehakte groene kruiden toe en breng op smaak met een beetje citroensap.
  5. Dresseer de dumplings in een diep bord of kommetje en schik de groene kruidensaus erlangs. Werk af met een blaadje munt, daslook en een schijfje citroen.

TIP VAN ONZE PARTNER ARDO:

Vervang de verse groene kruiden door 600g Ardo 8-kruidenmix *

Fotografie
Foodphoto
Foodstyling
Foodphoto

Blijf op de hoogte