Fregola Sarda

super verfrissend & trendy

Verstegen Sarda
  •  20 personenp
  •  Zomer, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Salade, Lactosevrij, BBQ, Pasta
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Zomer, Bijgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Salade, Lactosevrij, BBQ, Pasta

Ingrediënten

  • 1 kg Fregola Sarda
  • 1 kg kerstomaatjes
  • 1/2 kg komkommerblokjes
  • 1/2 kg gazpachosalade (paprika geel, groene kool, ui, broccoli, wortel)
  • 1 bussel pijlajuin (fijne gesneden)
  • munt (fijngesneden)
  • olijfolie
  • limoensap
  • hazelnoot, gehakt
  • 30g Verstegen Spicemix del Mondo Medina (of Sirtaki)

Methode

  1. Kook de Fregola 10 min. in ruim gezouten water, spoel koud. Laat uitlekken en overgiet met wat olijfolie. Kruid met de Spicemix del Mondo Medina.
  2. Halveer de kerstomaatjes en meng onder de Fregola.
  3. Voeg de komkommer, gazpacosalade, munt en pijlajuin toe.
  4. Voeg olijfolie en limoensap toe voor een mooie consistentie.
  5. Werk af met hazelnoot.

Extra garneertip:

Artisjok, paprikabrunoise en granaatappelpitjes.

Fregola is een pastasoort uit Sardinië.
De pasta heeft ongeveer dezelfde vorm als parelcouscous maar is gemaakt van grof griesmeel.
Fregola wordt in een houtoven geroosterd wat deze pasta echt wel uniek maakt. Een heel mooie blikvanger in je koeltoog.


Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte