Frietjes van wortel en pastinaak met gomasio curry

Frietjes Pastinaak
  •  20 personenp
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Voorgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3kg Wortelen
  • 3kg Pastinaak
  • Kokosolie/olijfolie/Brassica rotisserie
  • Verstegen Gomasio Curry
  • Verstegen Yoghurt-Knoflooksaus

Methode

  1. Maak de wortel en pastinaak grondig schoon.
  2. Snij in staafjes van 6-7 cm lang en 1 cm dikte
  3. Verwarm de oven voor op 210°C.
  4. Meng de staafjes met de olie en wat Gomasio.
  5. Bak 30’’ op bakplaat met anti-aanbaklaag of bakpapier.
  6. Schud de staafjes regelmatig om.
  7. Bestrooi met de Gomasio Curry.
  8. Serveer met de yoghurt-knoflooksaus.
Variatie
In de frituur: Doe plantaardige olie (of eventueel kokosolie) in de frituur. Verwarm tot 180°C. Bak de staafjes mooi krokant aan. Bestrooi met de Gomasio Curry.

Blijf op de hoogte