Gerstsalade met pesto en burrata
Ingrediënten
- 800g Ardo Chunky gesauteerde wortelen
- 1kg Ardo gerst
- 800g Ardo Veggie tots
- 300g gemengde salade
- 300g burrata kaas (*)
- 5 verse vijgen
- 2 verse peren
- Balsamico glazuur
- voor de pesto: 40g Ardo basilicum
- 50g Ardo platte peterselie
- 20g Ardo knoflookblokjes
- 40g amandelen
- 40g Parmezaanse kaas (*)
- 1 ½ dl koolzaadolie
- Zout en peper
Methode
- Bak het Ardo gesauteerde wortelen op 225°C gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.
- Stoom de gerst tot een kerntemperatuur van 80°C. Laat afkoelen en voeg zout toe.
- Bak de veggie tots op 200°C gedurende ongeveer 14 minuten.
- Spoel de salade en laat uitlekken. Snijd de vijgen en peren in dunne plakjes.
- Mix alle ingrediënten voor de pesto en breng op smaak met zout en peper. Meng de gerst en het wortelmengsel met de pesto.
- Vul de kom met het gerstmengsel, voeg de salade, peren en vijgen toe.
- Voeg stukjes burrata en de groenteballetjes toe. Decoreer met wat balsamico glazuur.
(*) Voor een volledig plantaardige versie:
- vervang de burrata door een plantaardig mozzarella alternatief bv Dreamfarm
- vervang de parmezaanse kaas door een plantaardig alternatief bv Violife of Gondino