Lasagne bolognaise met Greenway gehakt

De lasagne kan - na voorbereiding - bij de klant thuis worden afgebakken.
Perfect voor take-away.

Greenway Gehakt Lasagne 017 V2
  •  1 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Take-away, Pasta
  •  1 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Take-away, Pasta

Ingrediƫnten

  • plantaardige boter
  • witte ui, in blokjes
  • wortel, in blokjes
  • tomaten, in blokjes
  • knoflook, puree
  • tomatenpuree
  • groentebouillon
  • paprikapoeder
  • Italiaanse kruidenmix
  • GREENWAY gehakt rauw
  • Lasagnevellen (zonder ei)
  • Plantaardige melk
  • Tarwebloem
  • Plantaardige boter
  • Nootmuskaat
  • peper en zout

Methode

  1. Bereid eerst de tomatensaus: Verhit de boter en stoof de ui. Voeg de wortelen, knoflook en kruiden toe en stoof aan. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Stoof verder aan. Voeg bouillon toe en gaar verder tot een gebonden saus.
  2. Bereid de bechamelsaus met de tarwebloem, plantaardige boter en plantaardige melk en kruiden.
  3. Bouw in een ovenschaal de lasagne op, beginnende met een laag bechamelsaus, hierop Lasagnevellen, gehakt, tomatensaus, lasagnevel.
  4. Herhaal, eindig met een laag bechamelsaus.
  5. Bak af In de oven.

Tip:

  • 5 minuten voor einde kooktijd kan je wat amandelschilfers strooien op het geheel voor een extra toets.
  • Panko bovenop zorgt dan weer voor een heerlijke krokante korst.
  • Het gehakt kan apart gebakken worden maar kan ook rauw in de lasagne verwerkt worden voor een optimale structuurbehoud.
  • Gistvlokken geven een extra kaassmaak aan de bechamel
  • Experimenteer eens met gedroogde tomaten in plaats van verse voor een meer Zuiderse toets.
  • Je kan enkele lepels ricotta verwerken in de bechamel voor een romiger effect. Let wel: met ricotta is het gerecht wel vegetarisch maar niet veganistisch!

Blijf op de hoogte