Macaroni met kaas
Ingrediënten
- 2,5 kg pastinaak
- 2,5 kg uien, gepeld, vers
- 3 l arachideolie
- 0,25 kg bloem
- 10 kg macaroni
- 6 kg erwten
- 5 kg maïs
- 13 l Alpro Sojadrink Zonder Suikers
- 0,65 kg Alpro Bakken en Braden
- 0,78 kg bloem
- peper - naar smaak
- zout - naar smaak
- nootmuskaat- naar smaak
- 0,2 kg mosterd
- 6 kg gemalen kaas (*)
- tuinkers (optioneel)
Methode
- Rasp de geschilde pastinaak.
- Snijd de gepelde ui in ringen met behulp van een keukenrobot.
- Verwarm de olie in een sauteuse tot 170°.
- Bebloem de groenten (enkel deze die je gaat frituren) en bak ze af in de sauteuse.
- Frituur eerst de pastinaak en dan de uienringen. Vermeng de groenten.
- Kook de macaroni.
- Stoom de erwtjes en de maïs (ca 10 minuten)
- Maak een roux en kook de Sojadrink. Voeg bij de roux en mix.
- Voeg de mosterd en de helft van de kaas toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng de pasta met de erwtjes en de maïs en doe de saus erbij.
- Schep de mengeling in gastronomen en strooi de rest van de kaas erover.
- Gratineer 10 minuten in de oven op 180°.
- Werk de macaronischotel af met de gefrituurde groenten en eventueel wat tuinkers.