Parmentierschotel met spinazie en witloof
Ingrediënten
- 2.5kg Spinazie ‘Foglia’ Ardo
- 250g sjalotjes Ardo
- 2kg witlof Ardo
- 2,5kg Greenway veggie gehaktballetjes
- Chinese 5-Spice kruidenmix Verstegen
- Fruitpeper lemon Verstegen
- Scheutje olijfolie
- 100g margarine
- Kruiden Verstegen: Peper wit muntok, Atlantisch zeezout, zout, nootmuskaat.
- 4kg aardappelpuree
- Paneermeel
Methode
- Plet de veggie gehaktballetjes fijn met een vork.
- Stoof de helft van de sjalotjes aan in olijfolie, voeg het veggie gehakt toe en breng op smaak. (Verstegen Chinese 5-Spice en zeezout)
- Stoof de andere helft van de sjalotjes aan in margarine, voeg de ontdooide spinazie ‘Foglia’ eraan toe en laat even doorstoven, breng op smaak met fruitpeper lemon.
- Stoom het witlof kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng met de aardappelpuree.
- Maak in een ovenschaal laagjes van veggie gehakt, spinazie en witlofpuree.
- Bestrooi met wat paneermeel en enkele klontjes boter en bak in de oven op 180°C gedurende 30-35minuten.