Salade van groene kool met butternut squash en komkommer
Ingrediënten
- 1.5k g Ardo groene kool/boerenkool
- 1kg blokjes Ardo butternut squash
- 300 g Ardo komkommer1
- 50 g Ardo gesneden rode ui
- 10 eetlepels olijfolie
- 10 theelepels sojasaus
- 10 theelepels verse gember
- 5 eetlepel vers limoensap
- 10 theelepels sesamolie
- 5 theelepel suiker
- 5 eetlepel water
- 2.5 theelepels zout
- 2 theelepels peper
Methode
- Breng de groene kool kort aan de kook, laat uitlekken en afkoelen. Rooster de butternut squash.
- Meng de groene kool, komkommer, rode ui en butternutblokjes door elkaar.
- Maak de vinaigrette: meng de sojasaus met de gepureerde verse gember, het limoensap, de sesamolie, de suiker en het water.
- Breng de groenten op smaak met deze vinaigrette en dien op.