5 toptips om veggie te doen scoren

Kook veggie voor de helft van je klanten!
Ongeveer de helft van je klanten is bezig met vleesvermindering en staat ervoor open regelmatig veggie te eten. 

Klanten kiezen voor veggie als het gerecht hen aanspreekt én creatief is.
Met de volgende 5 tips helpen we je op weg.

Greenway Marokaanse Tajine 00016

Maak je gerecht toegankelijk. 
Veggie betekent niet automatisch dat je gerecht ook suikervrij, glutenvrij, zoutvrij én 'light' moet zijn. Serveer gerust een vol-au-veggie of bloody beetburger met frietjes.
Pas je veggie gerecht aan aan de klanten in je restaurant, net zoals je dat met je vleesgerechten doet.

Gebruik voldoende kruiding.
Vooral de umami wordt vaak in veggie gerechten gemist. Geef je gerecht voldoende body door gebruik te maken van kruiden, specerijen(mixen) en van nature umami-rijke condimenten zoals sojasaus en tamari.

Stoere groenten in de hoofdrol!
Rooster flinke stukken groenten om de smaak extra naar boven te halen. Geef ze een coating met een pittige kruidenolie om het helemaal af te maken.

Hou de foodcost onder controle met peulvruchten.
Sommige veggie producten zijn duurder dan vlees. Ze zijn echter wél de moeite waard om in te zetten, want het assortiment vernieuwt en verbetert continu. Wissel deze duurdere producten af met eiwitrijke peulvruchten om je foodcost in balans te houden. Meng bv linzen met gebakken champignons en sojasaus als ‘gehakt’vulling in je Parmentier. Strooi geroosterde en pittig gekruide kikkererwten over je groentegerecht. Pimp bonen in een tomatensaus.

Maak van je veggie gerecht de chefs optie.
Zet je lekkerste veggie creaties in de kijker. Maak er de keuze van de chef van, of de special van de week. Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe smaken en variatie. Je hoeft niet expliciet de nadruk te leggen op veggie, leg vooral de nadruk op de ingrediënten en smaken van je gerecht.
Een subtiel groen blaadje 🌱 of een 'V' helpt goede verstaanders verder maar houdt het gerecht ook toegankelijk voor al je klanten.


bron: eva vzw

Blijf op de hoogte