Chili sin carne Greenway-style
Ingrediënten
- 200 g Alpro Bakken & Braden
- 500 g ajuinblokjes 10x10 mm (Ardo)
- 1 kg courgetteblokjes 10x10 mm (Ardo)
- 1 kg paprikablokjes 20x20 mm (Ardo)
- 4 kg tomaatstukjes uit blik
- 1 kg kidneybonen, voorgekookt (Ardo)
- 2 kg Greenway fijngehakt
- 80 g groentebouillon
- 40 g lookpuree
- 50 g komijnzaad, gemalen (Verstegen)
- 20 g kaneel, gemalen (Verstegen)
- 10 g cayennepeper
- verse koriander en zure room (*) om af te werken
Methode
- Stoof de groenten aan in de vetstof.
- Voeg de tomaatstukjes, de bonen, de bouillon en de specerijen toe en laat het geheel een 30-tal minuutjes verder garen op zacht vuur. Voeg de laatste 10 minuten het gehakt toe.
- Werk af met zure room (*) en verse koriander.
(*) Voor een vegan alternatief voor de zure room:
Meng citroensap door Alpro Greek Style. Kruid met zout en peper.
HALLOWEEN TIP 👻🕷️🎃
Serveer met tortillachips, guacamole en een spookachtige spinnenweb van zure room voor de ultieme feesthap en laat je gasten smullen van een spooky snack!