Chili sin carne Greenway-style

Chili Sin Carne 780
  •  20 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Take-away
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Take-away

Ingrediënten

  • 200 g Alpro Bakken & Braden
  • 500 g ajuinblokjes 10x10 mm (Ardo)
  • 1 kg courgetteblokjes 10x10 mm (Ardo)
  • 1 kg paprikablokjes 20x20 mm (Ardo)
  • 4 kg tomaatstukjes uit blik
  • 1 kg kidneybonen, voorgekookt (Ardo)
  • 2 kg Greenway fijngehakt
  • 80 g groentebouillon
  • 40 g lookpuree
  • 50 g komijnzaad, gemalen (Verstegen)
  • 20 g kaneel, gemalen (Verstegen)
  • 10 g cayennepeper
  • verse koriander en zure room (*) om af te werken

Methode

  1. Stoof de groenten aan in de vetstof.
  2. Voeg de tomaatstukjes, de bonen, de bouillon en de specerijen toe en laat het geheel een 30-tal minuutjes verder garen op zacht vuur. Voeg de laatste 10 minuten het gehakt toe.
  3. Werk af met zure room (*) en verse koriander.

(*) Voor een vegan alternatief voor de zure room:
Meng citroensap door Alpro Greek Style. Kruid met zout en peper.


Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte