Soep van peterseliewortel, coulis van platte peterselie en crispy quinoa
Ingrediënten
- 1,5kg ajuinblokjes Ardo
- 2,5kg peterseliewortel Ardo
- 125g platte peterselie Ardo
- 200g voorgekookte Quinoa Ardo
- 4l groentebouillon
- 50g margarine
- 2dl Alpro culinair (plantaardig alternatief voor room)
Methode
- Stoof de ajuinblokjes aan in de margarine.
- Voeg de peterseliewortel en de groentebouillon toe en laat koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix tot een gladde soep, werk af met een scheutje room.
- Kook de platte peterselie gaar in licht gezouten water, koel deze snel af en mix samen met wat water tot een gladde coulis.
- Bak de voorgekookte quinoa 2-3 minuten in de friteuse (met behulp van een zeef) tot ze goudbruin en krokant is.
- Serveer de soep met wat coulis van peterselie en strooi er wat crispy quinoa bovenop.