Bloemkoolbroodje

Omwikkeld met pittig gekruid gehakt steelt bloemkool de show in dit verrassende (bij)gerecht. Hieronder het recept voor 10 stuks.

Verstegen2244 Lr
  •  20 personenp
  •  Hoofdgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Take-away
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Take-away

Ingrediƫnten

  • 10 mini bloemkool, vers
  • 2,5 kg Greenway gehakt rauw
  • 250 g geraspte kaas (jong belegen of cheddar) *
  • 10 g Verstegen Chermoula
  • 10 g Verstegen Yedi Baharat
  • Verstegen World Grill African Sunshine
  • pijpajuin

Methode

  1. Pocheer de bloemkooltjes 5 min. in ruim gezouten water en dep droog.
  2. Meng het gehakt met de Chermoula en de Yedi Baharat.
  3. Omwikkel de bloemkooltjes met het gehakt maar laat de onderkant vrij.
  4. Strijk in met de World Grill African Sunshine en laat ook hierbij de onderkant vrij.
  5. Laat garen in een oven op 175 graden voor 45 minuten.

Extra tip:
Meng 50g geroosterde pompoenpitten door het gehakt.

* Gebruik voor een vegan versie een plantaardig geraspt alternatief voor kaas (bv Violife, Gondino of Chizou).


Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte