Bloemkoolbroodje
Omwikkeld met pittig gekruid gehakt steelt bloemkool de show in dit verrassende (bij)gerecht. Hieronder het recept voor 10 stuks.

Ingrediƫnten
- 10 mini bloemkool, vers
- 2,5 kg Greenway gehakt rauw
- 250 g geraspte kaas (jong belegen of cheddar) *
- 10 g Verstegen Chermoula
- 10 g Verstegen Yedi Baharat
- Verstegen World Grill African Sunshine
- pijpajuin
Methode
- Pocheer de bloemkooltjes 5 min. in ruim gezouten water en dep droog.
- Meng het gehakt met de Chermoula en de Yedi Baharat.
- Omwikkel de bloemkooltjes met het gehakt maar laat de onderkant vrij.
- Strijk in met de World Grill African Sunshine en laat ook hierbij de onderkant vrij.
- Laat garen in een oven op 175 graden voor 45 minuten.
Extra tip:
Meng 50g geroosterde pompoenpitten door het gehakt.
* Gebruik voor een vegan versie een plantaardig geraspt alternatief voor kaas (bv Violife, Gondino of Chizou).