Cordon bleu pizzaiola

Cordon Bleu Pizzaiola 1418
  •  20 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Pasta
  •  20 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Pasta

Ingrediënten

  • 20 stuks Greenway cordon bleu
  • 100 g Alpro Bakken & Braden
  • 500 g sjalotten (Ardo)
  • 2,5 kg kerstomaten (Ardo) of tomatenstukjes in blik
  • 100 g kappertjes
  • 500 g zwarte olijven, ontpit
  • 30 g lookpuree
  • 50 g basilicum, vers (+ extra voor het serveren)
  • peper en zout
  • 2,5 kg tagliatelle, ongekookt
  • 1 dl olijfolie
  • 400 g Parmezaan (*)

Methode

  1. Stoof de sjalot in de vetstof glazig.
  2. Voeg de kerstomaten, kappertjes, olijven, lookpuree en kruiden toe en laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen.
  3. Leg de cordon bleus op bakplaten en bestuif met wat vetstof indien nodig.
  4. Bak 10 à 12 minuten af in de oven op 200° (tot de temperatuur in de kern 7 2° heeft bereikt).
  5. Kook de pasta al dente. Giet af en meng met de saus.
  6. Serveer de cordon bleus met de saus, werk af met verse basilicum.

(*) Voor een vegan versie:
vervang de Parmezaan door een vegan alternatief (vb Violife prosociano)

Blijf op de hoogte