Cordon bleu pizzaiola

Ingrediënten
- 20 stuks Greenway cordon bleu
- 100 g Alpro Bakken & Braden
- 500 g sjalotten (Ardo)
- 2,5 kg kerstomaten (Ardo) of tomatenstukjes in blik
- 100 g kappertjes
- 500 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g lookpuree
- 50 g basilicum, vers (+ extra voor het serveren)
- peper en zout
- 2,5 kg tagliatelle, ongekookt
- 1 dl olijfolie
- 400 g Parmezaan (*)
Methode
- Stoof de sjalot in de vetstof glazig.
- Voeg de kerstomaten, kappertjes, olijven, lookpuree en kruiden toe en laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen.
- Leg de cordon bleus op bakplaten en bestuif met wat vetstof indien nodig.
- Bak 10 à 12 minuten af in de oven op 200° (tot de temperatuur in de kern 7 2° heeft bereikt).
- Kook de pasta al dente. Giet af en meng met de saus.
- Serveer de cordon bleus met de saus, werk af met verse basilicum.
(*) Voor een vegan versie:
vervang de Parmezaan door een vegan alternatief (vb Violife prosociano)